Home Noutăți Eroii războiului de pe Nistru, comemorați la Cahul la 27 de ani de la declanșarea luptelor

Eroii războiului de pe Nistru, comemorați la Cahul la 27 de ani de la declanșarea luptelor

0
0
1,408

La 2 martie 2019, s-au împlinit 27 de ani din neagra zi, când a fost declanșat conflictul de pe Nistru, război în care raionul Cahul a pierdut 8 locuitori pe câmpul de luptă.  Astfel, în dimineața zilei de 2 martie curent, foști combatanți, rudele lor, conducerea Consiliului raional și a municipiului Cahul alături de Brigada Infanterie Motorizată „Dacia” și Asociația participanților în războiul de pe Nistru au comemorat evenimentul de acum 27 de ani și au depus flori la mormintele celor decedați în război.

În cadrul evenimentului de comemorare, președintele raionului Cahul, Ion Groza, a menționat că această zi de început de martie rămâne a fi în istoria neamului nostru drept ziua în care ne amintim cu pietate de cei neântorși acasă și sacrificiul veteranilor războiului pentru independența și integritatea teritorială a țării noastre.

În acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova, 300 de combatanți și peste 400 de civili și-au pierdut viața, iar câteva sute au fost răniți. Acordul de încetare a focului a fost semnat la 21 iulie 1992 de către Republica Moldova și Federația Rusă.     

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.