Home Noutăți Ediția a V-a a concursului zonal de interpretare muzicală „Șapte note muzicale” desfășurat la Cahul

Ediția a V-a a concursului zonal de interpretare muzicală „Șapte note muzicale” desfășurat la Cahul

0
2
1,712

La data de 30 martie 2018, în incinta Școlii de Arte „Maria Cibotari” din municipiul Cahul s-a desfășurat cea de-a V-a ediție a concursului zonal al tinerilor interpreți de muzică instrumentală „Șapte note muzicale”, cu susținerea financiară a Consiliului Raional Cahul.

În cadrul concursului au participat elevii școlilor de Muzică și Arte din raion, părinți, profesori, toți plini de emoții pentru interpretările prestate. Astfel, în jur de 73 de elevi, 10 ansambluri, 3 orchestre și un taraf din  municipiul Cahul, satele Burlăceni, Slobozia Mare, Gotești, cât și din orașele Leova, Comrat, Vulcănești și-au etalat talentul lor artistic. La eveniment a luat parte și dl președinte al raionului Cahul, Ion Groza, însoțit de dl Vladimir Calmîc, vicepreședintele raionului.

Secțiunile concursului au inclus: instrumente cu corzi, aerofone, populare, pian, ansambluri, taraf, fanfară. Publicul s-a delectat cu o serie de piese interpretate cu multă măiestrie de participanți, tinerele talente ținând să-i impresioneze pe toți cu capacitățile lor muzicale.

În semn de recunoştinţă şi aleasă preţuire pentru munca depusă în domeniul educaţiei muzical-artisticeparticipanții au fost menționați cu diplome și cadouri, premiul mare fiind acordat Valeriei Hotnogu, municipiul Cahul.

Dl Ion Groza a reiterat importanța desfășurării acestor evenimente, întrucât acestea scot în evidență tinerele talente descoperite și cizelate de profesorii lor. De asemenea, dl președinte al raionului și-a exprimat deosebita considerație tuturor profesorilor și elevilor care au participat în cadrul concursului și au demonstrat o prestanță deosebită, apreciind înalt munca depusă și timpul acordat artei, în condițiile în care tehnologiile sunt prioritare și e mai greu să atragi copiii și tinerii în artă.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.