Home Noutăți Anunțuri Donează sânge, salvează vieți!

Donează sânge, salvează vieți!

0
0
306

     Consiliul Raional Cahul informează despre faptul că, în colaborare cu Centrul Național de Transfuzie a Sângelui și instituțiile medico-sanitare publice din raion, organizează periodic activități de donare a sângelui. 

     La 18 ianuarie 2024, în incinta Centrului de Sănătate Zîrnești, 30 de voluntari din localitate și comunitățile vecine au donat sânge, contribuind, astfel la salvare de vieți. 

Pe parcursul lunii se vor mai realiza acțiuni sociale de donare a sângelui și în alte localități din raion conform afișului atașat mai jos.

     Intervenim cu un apel de solidaritate către locuitorii raionului Cahul, ce doresc să-și arate generozitatea și empatia față de cei, care au nevoie de transfuzie de sânge și binevoiesc să salveze o viață, să participe la donare voluntară a sângelui.

    Dacă ai o vârstă cuprinsă între 18-60 ani și o sănătate perfectă, un act de identitate, ori alt document ce include codul personal și fotografia, întreabă medicul de familie sau primarul despre locația și modalitatea de a realiza acest gest nobil – să devii eroul unei vieți prin donare de sânge.

     Procesul de donare a sângelui este realizat și monitorizat de către specialiștii Centrului Național de Transfuzie a Sângelui.

    Important să știm că tocmai gestul donatorilor voluntari de sânge face diferența între viață și moarte, iar sângele donat este vital necesar pacienților din spitale. 

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Anunțuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.