Home Noutăți Donatorii de sânge din Cahul – oamenii ce dăruiesc viața – în plină acțiune

Donatorii de sânge din Cahul – oamenii ce dăruiesc viața – în plină acțiune

0
0
303

     În fiecare an la data de 14 iunie se celebrează în întreaga lume Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, prin activități ce cuprind atât acțiuni caritabile de donare a sângelui, cât și aducerea de omagiu celor mai devotați și activi donatori de sânge și în același timp, creșterea gradului de conștientizare a nevoii de donații de sânge.

     Cu acest prilej și la Cahul, în incinta Palatului de Cultură ”N. Botgros”, mai mulți voluntari din raion au demonstrat compasiune și solidaritate față de cei din comunitate prin donare de sânge. Iar pentru gestul lor care va face o diferență semnificativă în viețile celor ce se confruntă cu diverse afecțiuni medicale sau accidente grave, dna vicepreședinte al raionului, Elena DAUD, a mulțumit și exprimat recunoștință, împreună cu dna viceprimar al municipiului Cahul, Tatiana ROMANIUC și dl Mihail Țurcanenco, vice-director Centrul Național de Transfuzie a sângelui Cahul.

     Președintele raionului Cahul, dl Nicolae DUNAS s-a alăturat angajamentului și generozității donatorilor de sânge față de cei care au nevoie de transfuzii de sânge, donând la rândul său sânge.

     Fiecare donare de sânge poate salva până la trei vieți. Astfel, cei care au donat sânge cu regularitate, ei devenind  adevărați eroi în comunitățile noastre, inspirând și încurajând alți oameni să se implice și să contribuie la această cauză nobilă, au fost remarcați prin decernări de diplome și cadouri de către reprezentanții autorităților publice locale prezenți la eveniment.

     Este important să ne amintim că donarea de sânge poate fi realizată de oricine este compatibil pentru aceasta și este un act de generozitate care poate face o diferență semnificativă în comunitatea noastră. Mulțumim voluntarilor pentru generozitatea lor și pentru că sunt modele de urmat în comunitate!

 

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.