Home Noutăți Donare de sânge

Donare de sânge

0
0
760

Consiliul Raional Cahul informează că, în colaborare cu Centrul Național de Transfuzie a Sângelui și instituțiile medico-sanitare publice din raion, periodic se organizează activități de donare a sângelui. Aceste acțiuni au loc în corespundere cu Normele de organizare a donatorilor de sânge/componente sanguine pentru perioada stării de urgență în sănătate publică provocată de infecția cu virusul SARS-CoV-2 și cu Programul donărilor de sânge aprobat pentru anul 2022.

În acest context, intervenim cu un apel de solidaritate în realizarea acțiunii sociale de donare voluntară a sângelui care se va desfășura după cum urmează:

– 21 ianuarie 2022, la IMSP Centrul de Sănătate Găvănoasa, între orele 8.00-14.00, la un număr maxim planificat de 40 donatori;

– 28 ianuarie 2022, la IMSP Centrul de Sănătate Crihana Veche, între orele 8.00-14.00, la un număr maxim planificat de 50 donatori.

Doritorii urmează să dețină cu ei buletinul de identitate sau alt document ce indică codul personal și o fotografie, să respecte obligatoriu regulile de igienă a mâinilor și de igienă respiratorie (masca trebuie să acopere atât nasul, cât și gura), precum și distanța socială de cel puțin 1 metru în spațiul de așteptare.

Anume gestul donatorilor voluntari de sânge face diferența între viață și moarte, sângele donat fiind vital necesar pacienților din spitale.

Vă mulțumim!

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.