Home Noutăți Distribuirea furajelor concentrate în raionul Cahul

Distribuirea furajelor concentrate în raionul Cahul

0
0
485

     În perioada 27-30 martie curent, se desfășoară campania de distribuire a furajelor concetrate pentru vaci mulgătoare din raionul Cahul în baza proiectului FAO de urgență. Acest sprijin de urgență permite celor aproximativ 2 000 de familii aflate în mare dificultate din Republica Moldova să-și hrănească animalele din gospodărie cu furaje primite în cadrul asistenței de urgență, printr-un proiect de 2 milioane de euro implementat de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), în parteneriat cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și cu sprijinul financiar din partea Agenției Austriece pentru Dezvoltare (ADA). 

    Evenimentul de deschidere s-a desfășurat cu participarea Secretarului de stat, dl Vasile ȘARBAN, Președintelui raionului Cahul, dl Nicolae DUNAS, adjunctul Reprezentantului FAO în Republica Moldova Tudor ROBU, șeful biroului Agenției Austriece pentru Dezvoltare la Chișinău, Gunther Zimmer.

     Președintele raionului Cahul, dl Nicolae DUNAS, a ținut să mulțumească pentru aportul nemijlocit al organizației FAO, care, în urma colaborării cu Secția agricultură a Consiliului Raional Cahul, au fost determinați 333 de beneficiari din familii vulnerabile, care vor beneficia de acest ajutor, cât și pentru colaborarea dintre Republica Moldova și comunitatea europeană.

    „Asistența oferită este crucială pentru familiile vulnerabile al căror trai depinde de animalele de pe lângă casă”, a declarat Tudor ROBU, adjunctul Reprezentantului FAO în Republica Moldova. „FAO a pregătit un plan de sprijin rapid pentru a face față situației de urgență, a răspunde necesităților imediate din sector și pentru a mobiliza resurse suplimentare. Prin eforturile noastre comune, putem face o diferență reală în viața celor afectați de criză și putem crea un viitor durabil pentru populația rurală.”

    Fiecare dintre gospodăriile selectate primește până la 350 kg de furaj – suficient pentru a-și hrăni animalele până la începerea noului sezon de pășunat așteptat peste două luni sau mai mult. FAO a început distribuirea furajelor pe 1 martie în raionul Basarabeasca, pe 4 martie în raionul Căuşeni şi pe 27 martie în raionul Cahul.

    Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a solicitat anterior sprijin de la partenerii internaționali, inclusiv FAO, pentru a oferi asistență de urgență. FAO a reacționat cu Planul său de răspuns rapid, care include achiziționarea de semințe, îngrășăminte și furaje pentru a fi distribuite gospodăriilor și micilor fermieri din cele mai afectate raioane. FAO a utilizat 280 000 USD din Planul său de răspuns rapid pentru a procura furaje și a mobilizat sprijin financiar suplimentar din partea Agenției Austriece de Dezvoltare și a Guvernului Japoniei.

    „În ultimele zile, familiile din Republica Moldova au primit sprijinul necesar și adaptat celor mai urgente necesități pentru a atenua impactul războiului din Ucraina și a secetei de anul trecut”, a declarat Gunther Zimmer, șeful biroului Agenției Austriece pentru Dezvoltare la Chișinău. „Sunt recunoscător partenerilor noștri FAO și PNUD pentru activitățile realizate. Împreună, ne asigurăm că persoanele cele mai vulnerabile au acces la oportunități de a-și îmbunătăți condițiile de trai, la muncă decentă și locuri de muncă remunerate satisfăcător.”

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.