Home Noutăți Economic Diaspora Invest- eveniment de informare privind finanțări startup pentru cetățenii români din Republica Moldova

Diaspora Invest- eveniment de informare privind finanțări startup pentru cetățenii români din Republica Moldova

0
0
3,223

La 4 iunie curent, dl președinte al raionului Cahul, Ion Groza, a avut o întrevedere cu dl Iulian Cazacu, președinte al Centrului de Dezvoltare Smart și Diaspora Invest și cu dl Vitalie Ponomariov, lector superior, Catedra de Istorie și Științe Sociale, Universitatea de Stat „B.P.Hasdeu” din Cahul și consilier raional. În cadrul dialogului oficialii au purtat discuții pe marginea oportunităților de finanțare a afacerilor cetățenilor români din Republica Moldova prin intermediul diverselor proiecte transfrontaliere care vizează mai multe domenii.

După întrevedere dl Iulian Cazacu s-a întîlnit cu cei cointeresați în acest subiect în cadrul unui atelier de informare privind accesarea finanțărilor nerambursabile pentru inițierea unei afaceri în România, unde, alături de alți formatori, a oferit publicului informații privind avantajele acestui proiect și a răspuns la întrebări.

Diaspora Invest este un proiect implementat de Asociația Centrul de Dezvoltare SMART în parteneriat cu Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România, regiunea Sud-Este și Liga Studenților Români din Străinătate.

Finanțarea startup-ului în România impune să dețineți capital majoritar, nefiind obligatorie întoarcerea în țară pentru desfășurarea activității.

Pentru informații detaliate, cei cointeresați în acest proiect pot vizita www.diasporainvest.ro sau să scrie la disporainvest@smart.org.ro și disporainvest@lsrs.ro .

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.