Home Noutăți Anunțuri Dialog constructiv privind monitorizarea și tehnicile de raportare a torturii

Dialog constructiv privind monitorizarea și tehnicile de raportare a torturii

0
0
431

    Astăzi, 18 august, președintele raionului Cahul, dl Nicolae DUNAS, împreună cu dl Vladimir COJOCARU, Secretar general al Oficiului Avocatului Poporului, reprezentanți ai poliției, penitenciarelor, organizațiilor pentru drepturile omului, direcției de frontieră, asociațiilor obștești, și avocați din raioanele Cahul, Taraclia și Leova s-au reunit pentru a participa la un dialog semnificativ cu privire la monitorizarea și tehnicile de raportare a torturii. Evenimentul a fost un pas important în direcția colaborării și înțelegerii comune pentru a asigura respectarea drepturilor omului și prevenirea abuzurilor în societate.

    Dialogul a evidențiat aspecte cheie, precum angajamentele Republicii Moldova de prevenire (OP CAT), mandatul MNPT-ului național, garanțiile legale privind NPM, mandatul de prevenire al Avocatului Poporului. Astfel, participanții au adus în discuție perspectivele lor și au explorat modalități de a lucra împreună în combaterea torturii și a tratamentelor inumane.

    Dl Nicolae DUNAS, președintele raionului Cahul a reiterat importanța colaborării dintre diferitele entități, care este esențială pentru asigurarea unui sistem de justiție echitabil și respectuos cu drepturile omului. De asemenea, a exprimat deschiderea Consiliului raional pentru o bună colaborare și comunicare eficientă în acest sens pentru rezultate semnificative în prevenirea abuzurilor și menținerea stării de bine a lucrurilor în țară – acasă și în raion.

    Participanții au convenit asupra importanței stabilirii protocoalelor clare de comunicare și cooperare între toate părțile implicate. Aceste protocoale vor facilita monitorizarea și raportarea eficientă a cazurilor de tortură și vor asigura un schimb de informații transparent între diferitele entități.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Anunțuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.