Home Noutăți Deschiderea Incubatorului de Afaceri la Cahul – noi oportunități de afirmare a tinerilor antreprenori aici, acasă

Deschiderea Incubatorului de Afaceri la Cahul – noi oportunități de afirmare a tinerilor antreprenori aici, acasă

0
1
2,972

Astăzi, 17 august, a avut loc deschiderea oficială a Incubatorului de Afaceri din Cahul. Este al XI-a incubator similar din Republica Moldova.

La ceremonia de deschidere au participat dl Pirkka Tapiola, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, dl Octavian Calmîc, viceprim-ministru, ministrul Economiei și Infrastructurii, dl Ion Groza, președintele raionului Cahul, dna Iulia Iabanji, director ODIMM, dl Nicolae Dandiș, primarul municipiului Cahul, dna Speranța Olaru, reprezentant al Delegației Uniunii Europene la Chișinău, reprezentanți ai autorităților pulice centrale și locale, ai mediului de afaceri, beneficiari.

Incubatorul de la Cahul reprezintă un instrument de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii la etapa de inițiere și lansare pe piață. Agenții economici vor beneficia de spațiu închiriat la un preț redus, suport consultativ, cît și de instruire antreprenorială pentru a-și dezvolta afacerea. Astfel, Incubatorul va determina moldovenii să rămînă acasă și să dezvolte afaceri.

Pentru început Incubatorul găzduiește 12 companii, care prestează diverse servicii, precum: catering, fabricare PVC, business coffee, business consultanță, servicii publicitare, masaj, patiserie. Încă 13 oficii vor fi oferite altor antreprenori locali.

Lucrările de reparație și amenajare a spațiului Incubatorului de Afaceri au fost finanțate de către Uniunea Europeană și Consiliul Raional Cahul.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.