Home Noutăți Depuneri de flori la Monumentul Victimelor Holocaustului

Depuneri de flori la Monumentul Victimelor Holocaustului

0
0
477

La 27 ianuarie, în Republica Moldova, ca și în întreaga lume, este marcată Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, zi în care cinstim amintirea celor șase milioane de oameni exterminați în ghetouri şi lagăre de concentrare de către un regim bazat pe ură interetnică.

Holocaustul a lăsat cel mai negru bilanț din istorie și a deschis o rană care nu se va vindeca niciodată.

Persecutarea şi nimicirea evreilor și romilor în Transnistria și pe teritoriul Basarabiei nu este doar drama respectivelor comunități, ci e tragedia noastră comună.

Întru comemorarea victimelor Holocaustului, a fost organizat un miting requiem cu depuneri de flori la Monumentul Victimelor Holocaustului din Cahul, la care au participat persoane din conducerea Consiliului Raional Cahul, membri ai Comunității Culturale Evreiești Cahul, locuitori și oaspeți ai municipiului Cahul.

Vicepreședintele raionului Cahul, domnul Vladimir Calmîc, a menționat în discursul său că comunitatea are datoria de a onora memoria celor răpuși și de a nu uita ororile prin care au trecut aceștia. Amintirea tuturor celor cărora li s-a răpit, injust, dreptul de a exista, printre care foarte mulți copii, bătrâni și femei, este țesută pentru eternitate în fibra istoriei noastre. Aducerea-aminte nu doar ne retrezește durerea, ci, în același timp, are rolul esențial de a ne învăța să ne ferim de capcanele inerente generate de ștergerea memoriei. Generațiile viitoare trebuie să cunoască adevărul ca să înțeleagă dimensiunea atrocităților petrecute în acei ani.

În Republica Moldova Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului este marcată oficial din anul 2016.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.