Home Noutăți Departamentul Românilor de Pretutindeni în vizită la Cahul

Departamentul Românilor de Pretutindeni în vizită la Cahul

0
0
288

     La data de 4 mai 2023, o delegație din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni a efectuat o vizită la Consiliul raional Cahul, în cadrul căreia a avut loc o întâlnire între delegația Departamentului, președintele raionului Cahul, dl Nicolae DUNAS și dna Anca CORFU, Consulul General al României la Cahul.

     Întâlnirea a avut drept scop discutarea posibilităților de consolidare a relațiilor bilaterale și intensificarea sprijinului acordat diasporei. De asemenea, s-au discutat posibilități de colaborare cu românii de pretutindeni din România, Republica Moldova și Ucraina, în vederea promovării valorilor românești din regiunea Odesa, Ismail și Reni, Ucraina.

     În cadrul întâlnirii s-a anunțat organizarea taberelor de odihnă pentru copiii din raionul Cahul, în localitățile Oglinzi, jud. Neamț, Sulina, jud. Tulcea, Sângeorz-Băi, Bistrița-Năsăud, și Codrii de Aramă, jud. Botoșani. Activitățile din program se vor concentra pe dezvoltarea abilităților de comunicare în limba română, informarea participanților asupra istoriei românilor și aprofundarea cunoștințelor de cultură și civilizație românească. De asemenea, vor fi organizate și excursii la obiectivele culturale și turistice din zonă, iar cheltuielile de cazare și alimentare vor fi suportate de către organizatori.

     În contextul acestei vizite, s-a discutat și despre participarea la evenimentul dedicat românilor de pretutindeni, care va avea loc la București pe data de 28 mai. Acest eveniment reprezintă o oportunitate de a promova regiunea Cahul și de a găsi noi parteneriate de colaborare.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.