Home Noutăți Delegația Grupului pentru Relații Interparlamentare a Seimas-ului Republicii Lituania în vizită la Consiliul Raional Cahul

Delegația Grupului pentru Relații Interparlamentare a Seimas-ului Republicii Lituania în vizită la Consiliul Raional Cahul

0
0
299

     Astăzi, 31 ianuarie 2024, Consiliul Raional Cahul a fost gazda unei delegații importante din partea Grupului pentru Relații Interparlamentare a Seimas-ului Republicii Lituania. Delegația a fost compusă din distinși membri ai Grupului pentru relații interparlamentare cu Republica Moldova, condusă de Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, domnul Ion GROZA.

     La eveniment au mai participat șeful Oficiului Teritorial Cahul al Cancelariei de Stat, dl Igor ȘEVCENCO, președintele raionului Cahul, dl Pavel GROZA, precum și reprezentanți ai sectorului agroindustrial din regiune.

     Întâlnirea a debutat cu o prezentare succintă a sectorului agroindustrial din raionul Cahul, unde s-au evidențiat atuurile și perspectivele acestuia. Apoi, a avut loc schimbul de experiență între părți, focalizat pe procesul de integrare europeană și impactul acestuia asupra domeniului agroindustrial, ceea ce va contribui la dezvoltarea durabilă a sectorului agricol în această regiune. Prin astfel de schimburi constructive, se consolidează parteneriatele și se deschid noi orizonturi pentru progresul comun în domeniul agroindustrial.

     În lumina schimburilor de idei și experiențe din cadrul acestei întrevederi, s-a subliniat că adoptarea tehnologiilor moderne în agricultură și învățarea de la alte state europene vor juca un rol esențial în creșterea producției din sectorul agroindustrial atât în raionul Cahul, cât și în întreaga Republică Moldova.


Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.