Home Noutăți Cultura alunului în Republica Moldova – afacere pentru trei generații

Cultura alunului în Republica Moldova – afacere pentru trei generații

0
0
1,633

La 23 mai curent, în incinta Consiliului Raional Cahul, SRL „EuroAlun” în parteneriat cu Asociația de profesioniști Techno-Progressus (Italia) și Federația Națională a Fermierilor din Moldova a organizat seminarul cu tematica “Cultura alunului în Republica Moldova – afacere pentru 3 generaţii”.

În cadrul evenimentului au participat colaboratorii Direcţiei agricultură şi dezvoltare economică, producători agricoli din raionul Cahul şi doritorii de a planta aceasta cultură.

Astfel, echipa „EuroAlun”, formată din consultanţi-tehnici, profesori, agronomi din Italia, cu experienţă de peste 40 de ani în domeniul culturii de alun, experți în managementul calității și certificare au vorbit despre:
Cultura Alunului – de la selectarea terenului și soiului până la recoltare;
Avantajele soiurilor europene: varietăți, proprietăți;
Perspectivele afacerii cu alun în R. Moldova;
Piața de desfacere locală / internațională;
Agricultura ecologică

La fel a fost menţionat că cererea pentru alune de calitate este în creștere, datorită proprietăților sale gastronomice și medicinale, despre avantajele soiurilor italiene, posibilităţile pieţei de desfacere italiene.

Producătorii agricoli au adresat un şir de întrebări experţilor referitor la posibila iniţiere a afacerii în domeniul culturii de alun, la care au primit răspunsuri detaliate şi corespunzător preocupărilor lor.

 

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.