Home Noutăți Economic Cu suportul UE, 45700 locuitori din 5 localități ale raionului Cahul vor beneficia de servicii îmbunătățite de alimentare cu apă și de canalizare

Cu suportul UE, 45700 locuitori din 5 localități ale raionului Cahul vor beneficia de servicii îmbunătățite de alimentare cu apă și de canalizare

2
4
8,650

La data de 15 februarie 2018, președintele raionului Cahul, Ion Groza, împreună cu primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiș și primarii localităților Roșu, Pelinei, Găvănoasa, Lebedenco, respectiv Nicolae Savilenco, Nina Munteanu, Vadim Ivanov, Alexandr Bondari au semnat un Memorandum de Înțelegere la implementarea măsurilor de modernizare a serviciilor publice locale în sectorul de aprovizionare cu apă și canalizare în raionul Cahul  cu partenerii și finanțatorii proiectului ”Construcția infrastructurii de Aprovizionare cu Apă și Canalizare”.

Astfel Uniunea Europeană va oferi 2,8 milioane de euro,  iar Guvernele României și Confederației Elvețiene vor contribui cu 2,4 milioane de euro pentru implementarea proiectului în perioada Decembrie 2017-Decembrie 2020. Ca rezultat al realizării acestui proiect, locuitorii din cele 5 localități vor avea acces la servicii îmbunătățite de alimentare cu apă și de canalizare prin construcția a 41 km de apeduct magistral (inclusiv extensia către raionul Vulcănești), 66 km de rețea internă de distribuție de apă potabilă și 18 km de rețea de canalizare.

Partenerii proiectului sunt Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, ADR Sud, Consiliul Raional Cahul și primăriile comunelor respective.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [9.59 MB]

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Economic

2 Comments

 1. Ion

  19/02/2018 at 20:48

  Да мулцумим! Пентру канализация де ла СММ-10,с.Рошу.Примарул с. Рошу,а черут де ла локуиторий каре локуеск ла СММ-10, кыте 1000 леи пентру канализацие. Браво!!!

  Reply

 2. Muncitorul

  27/09/2018 at 19:47

  Foarte bună inițiativa. Să sperăm că lucrările vor fi de calitate, oamenii chiar merită condiții bune de trai.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.