Home Noutăți Consiliul Raional Cahul s-a convocat în ședință ordinară

Consiliul Raional Cahul s-a convocat în ședință ordinară

0
2
1,802

Astăzi, 20 decembrie 2018, s-a desfășurat ședința ordinară a Consiliului Raional Cahul, în cadrul căreia au participat consilierii raionali, șefii subdiviziunilor din subordinea Consiliului Raional, ai serviciilor publice și primarii localităților. Din cei 35 consilieri aleși, au fost prezenți 33, iar ședința a fost prezidată de doamna consilier Tatiana Seredenco.

În ordinea de zi au fost încluse 20 proiecte de decizii, printre care corelarea bugetului raional Cahul cu bugetul de stat pentru anul 2019. Raionul Cahul a primit un transfer de la bugetul de stat pentru anul 2019 în mărime de 12157,4 mii lei. De asemenea, a fost aprobat programul de activitate a Consiliului Raional Cahul pe anul 2019; organigrama și statele de personal ale Spitalului Raional Cahul; transmiterea în comodat a blocului B al Colegiului de Medicină în gestiunea Centrului Național de Transfuzie a Sîngelui și IMSP Institutul de Medicină Urgentă, precum au fost examinate și alte chestiuni de interes raional.

Toate proiectele de decizii examinate au fost aprobate în plenul Consiliului.

Aflându-ne în perioada Sărbătorilor de Iarnă, ședința de astăzi a început cu un program festiv.  Astfel, în atmosfera inedită de sărbătoare creată de cetele de colindători, urători și semănători, aleșii locali s-au bucurat rând pe rând, fiind colindați și semănați cu grâu și secară de către talentații artiști ai ansamblurilor etno-folclorice din raion: „Mugurașii” din satul Văleni; „Ioan Vodă” din Bucuria; „Sînzîiene” din Burlacu, care au dansat capra, au urat conducerea raionului și consilierii raionali și au intonat colinde cu prilejul Nașterii Domnului Isus.  Voluntarii Centrului de Tineret al Consiliului Raional au venit și ei cu urări și daruri, exprimându-și astfel recunoștița pentru susținerea ce au simțit-o pe parcursul anului din partea conducerii raionului și aleșilor locali.

La rândul său, președintele raionului, dl Ion Groza, a oferit în numele Consiliului Raional colindătorilor și urătorilor colaci, dulciuri, cum se cuvine unei gazde primitoare.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.