Home Noutăți Consiliul Raional Cahul convocat în ședință ordinară

Consiliul Raional Cahul convocat în ședință ordinară

0
0
1,976

La data de 21 decembrie 2017, s-a desfășurat ședința ordinară a Consiliului Raional Cahul. La ședință au participat consilierii raionali, șefii subdiviziunilor din subordinea Consiliului Raional, ai serviciilor desconcentrate și primarii localităților. Din cei 35 consilieri aleși, au fost prezenți 32, iar ședința a fost prezidată de doamna consilier Tatiana Seredenco.

În ordinea de zi au fost încluse 48 proieccte de decizii. Astfel, în cadrul ședinței ordinare a fost aprobat în a doua lectură bugetul raional Cahul pe anul 2018, programul de activitate a Consiliului Raional pe anul 2018, un Acord de Parteneriat, organigrama și statele de personal ale Centrelor de Sănătate din localitățile raionului. De asemenea, s-a  examinat și aprobat subiectele cu privire la insituirea ”Centrului de Tineret Cahul”, reorganizarea unor instituții rezidențiale, acordul de colaborare dintre Asociația obștească ”Concordia. Proiecte sociale” și Consiliul Raional Cahul, operate modificări ale unor decizii adoptate anterior.

Toate proiectele de decizii examinate au fost aprobate în plenul Consiliului.

Apariția surprinzătoare a cetei bărbătești ”Mocănașii” din satul Slobozia Mare și a cetei de colindători de copii și adulți ai Centrului raional de creație  ”Universul” au creat o atmosferă inedită de sărbătoare de la ultima ședință a Consiliului Raional Cahul din anul 2017. Astfel, cetele de urători, cu cojoace, buhai și capra, cu clopoței, bici și acordeoane, au venit cu urături speciale, prin care au urat sănătate și mulți ani funcționarilor din raion. La rândul lor, reprezentanții raionului au oferit colindătorilor și urătorilor colaci, dulciuri, cum se cuvine unei gazde să mulțumească.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.