Home Noutăți Consiliul Raional Cahul continuă să susțină dezvoltarea sportului în raion

Consiliul Raional Cahul continuă să susțină dezvoltarea sportului în raion

0
0
1,115

Un obiectiv propus spre realizare al Consiliului Raional  Cahul este susținerea și promovarea sportivilor din raion.

Recent, dl Marcel Cenușa, președintele raionului Cahul, a avut o întrevedere, la  Ministerului Educației și Cercetării, cu secretarul de stat, dl Marian Stan, responsabil de domeniul tineret și sport, precum și cu președinții unor federațiilor sportive din Republica Moldova.

În cadrul evenimentului, oficialii au  abordat problemele ce țin de  domeniul sportului, măsurile de promovare și susținere a sportivilor din raionul Cahul.

 În context, părțile au semnat Acorduri de colaborare între Consiliul Raional Cahul și Federațiile sportive de Volei, Basket, Fotbal, Lupte, Badminton și Rugby, ceea ce va contribui la dezvoltarea sportului în raionul Cahul, pregătirea sportivilor, precum și asigurarea participării acestora la competițiile naționale și internaționale.

Acordurile menționate au fost aprobate  în cadrul ședinței Consiliului Raional Cahul din 16 decembrie 2021raională.

După semnarea acordurilor de colaborare, dl Marcel Cenușa, președintele raionului, împreună cu directorul școlii raionale sportive, dl Serghei Guglea și președintele Federației de Lupte, dl Nicolae Ceban,  au vizitat  sala de judo și sala de lupte greco-romane din cadrul Centrului Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale, unde s-au întâlnit cu Victor Ciobanu, campionul mondial la lupte greco-romane, și Danalachi Maxim, discipolul rezervelor olimpice, originar din municipiul Cahul. 

De asemenea, Consiliul Raional Cahul a procurat echipament sportiv în sumă de 50000 lei, care a fost înmânat de către dl Marcel Cenușasportivilor Clubului Sportiv „WOLF PACK ACADEMY”, care practică sportul Jiu-Jitsu. Echipa menționată a participat la mai multe competiții sportive, unde aocupat locuri premiante.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.