Home Noutăți Anunțuri Consiliul Raional Cahul anunță înăspirea măsurilor de protecție și control împotriva noului virus COVID-19

Consiliul Raional Cahul anunță înăspirea măsurilor de protecție și control împotriva noului virus COVID-19

0
0
1,773

În legătură cu creșterea alarmantă a numărului de cazuri de infecții cu noul virus COVID-19, precum și în scopul ameliorării situației tensionate create în rândul populației, Comisia raională extraordinară de sănătate publică Cahul, s-a întrunit în dimineața zilei de astăzi, 09.06.2020 în ședință extraordinară. Astfel, în scopul protecției  cetățenilor împotriva infectării cu virusul de tip nou  COVID-19, Comisia a hotărât să fie înăsprite măsurile de protecție, dar și examinarea măsurilor de creare a condițiilor favorabile de trai a locuitorilor raionului Cahul.

La momentul actual, în raionul Cahul sunt înregistrate 496 de cazuri confirmate pozitiv cu infecția COVID-19, din care 243 persoane au fost tratate și 13 persoane au decedat.

Atât în mun. Cahul cât și în localităților raionului, există multiple focare familiare (cu 2-5 cazuri), cât și focare de COVID-19 declanșate la unele întreprinderi.

Totodată, vă aducem la cunoștință că Comisia raională extraordinară de sănătate publică Cahul, urmează să se întrunească în ședință repetată astăzi, ora 15:00, la care vor participa și administratorii piețelor din mun. Cahul, pentru a elabora un plan de acțiuni privind măsurile suplimentare de prevenire și controlul răspândirii infecției COVID-19. Astfel, urmează să fie luată o decizie definitivă privind activitatea piețelor, unde atât cumpărătorii, cât și vânzătorii să activeze în maximă siguranță.

La data de  10.06.2020, ora: 09.00 Comisia raională extraordinară de sănătate publică Cahul urmează să examinexe condițiile în care vor activa administratorii unităților de comerț de toate tipurile, în următoarea perioadă.

Consiliul Raional Cahul ține să comunice că Hotărârile luate sunt în interesul și beneficiul populației, și au ca scop protejarea vieții cetățenilor, și  reducerea numărului de persoane infectate cu virusul COVID-19.

Aveti grijă de sănătatea Dumneavoastră!

Fiți responsabili și protejați-vă atât pe Dumneavoastră cît și pe cei dragi!

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Anunțuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.