Home Noutăți Economic Consiliul Raional Cahul a alocat mijloace financiare la ședința din 26 mai 2022

Consiliul Raional Cahul a alocat mijloace financiare la ședința din 26 mai 2022

0
0
433

În cadrul ședinței Consiliului Raional Cahul din 26 mai 2022 au fost examinate mai multe chestiuni referitoare la bugetul raional Cahul.

A fost prezentat Raportul privind executarea bugetului raional Cahul pe anul 2021, din care rezultă un nivel de executare a bugetului raional la venituri în sumă de 353412,8 mii lei, ce constituie 100,6% din suma anuală precizată și la cheltuieli și active nefinanciare în sumă de 353026,79 mii lei, ce constituie 96,8% din suma anuală precizată, cu un excedent în sumă de 386,0 mii lei.

În scopul ajustării indicatorilor bugetari la Legea bugetului de stat pentru 2022 și acoperirea cheltuielilor suplimentare provocate de creșterea prețului la resursele energetice a fost adoptată decizia cu privire la corelarea bugetului raional Cahul. De asemenea, aceasta prevede și achitarea premiului anual pentru rezultatele activității din anul 2021 ale angajaților instituțiilor bugetare din domeniul învățământului general și creșterea compensațiilor pentru serviciile de transport pentru unele categorii de persoane cu dezabilități.

Din fondul de rezervă al Consiliului Raional Cahul s-au alocat mijloace financiare pentru 6 persoane, care necesită în tratament costisitor.

La fel, din fondul de rezervă a Consiliului Raional Cahul au fost alocați mijloace financiare în valoarea totală de 320 mii lei pentru susținerea sportivilor, care au obținut locul I și locul III la Campionatul european 2022, la proba sportivă Jiu-Jitsu.

Pentru informații detaliate privind utilizarea banilor publici puteți accesa pagina oficială www.cahul.md, la rubrica Transparența decizională/Decizii adoptate.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.