Home Noutăți Consilierii raionali s-au întrunit în ultima ședință din acest mandat

Consilierii raionali s-au întrunit în ultima ședință din acest mandat

0
0
687

    Conform Dispoziției președintelui raionului din 15 septembrie 2023 „Cu privire la convocarea în ședință ordinară a Consiliului Raional Cahul”, astăzi, 28 septembrie, consilierii raionali s-au întrunit în ședință.

    Din cei 35 de consilieri aleși, la ședință au fost prezenți 32, iar președintele ședinței a fost ales  dl Andrian GALAJU, consilier raional.

    Ședința a debutat cu evenimentul festiv de înmânare de către președintele raionului, dl Nicolae DUNAS, a diplomei cu titlul onorific de „Cetățean de onoare al raionului Cahul” Excelenței Sale, doamnei Anca CORFU, Consul General al României la Cahul, pentru prezența remarcabilă și colaborarea extraordinară, din anul 2014 până în prezent, în diverse proiecte de însemnătate majoră pentru raionul Cahul și întreaga țară. La rândul său, doamna Consul a exprimat recunoștință reprezentanților autorităților publice locale de la Cahul pentru sprijinul acordat și parteneriatul fructuos în perioada celor 9 ani de activitate la Cahul,  pentru oamenii profesioniști și dedicați cu care a realizat activități și proiecte frumoase, care au îmbogățit sufletele tuturor, exprimând totodată mulțumiri și echipei Consulatului General al României la Cahul pentru unitate și eforturi depuse în sprijinirea și acordarea serviciilor de calitate cetățenilor din regiune.

    În același context, președintele raionului a mulțumit tuturor celor  prezenți în cadrul ședinței pentru contribuție, participarea și conlucrarea armonioasă la buna desfășurare a activităților Consiliului Raional Cahul în interesul cetățenilor, decernând diplome de gratitudine aleșilor locali, vicepreședinților raionului, secretarului Consiliului Raional și altor colaboratori în semn de apreciere și recunoștință.

    În cadrul ședinței au fost puse în discuție 21 proiecte de decizii, fiind aprobate prin votul majorității consilierilor prezenți. Astfel, a fost aprobată participarea Consiliului Raional Cahul în cadrul Programului „Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova și condițiile ce urmează a fi realizate”; s-au alocat mijloace financiare din fondul de rezervă al Consiliului Raional Cahul; au fost aprobate decizii privind conferirea titlului de cetățean de onoare al raionului Cahul; modificările Programului privind repartizarea mijloacelor fondului rutier și limitelor alocațiilor pentru întreținerea periodică și reparații curente a drumurilor de interes raional pentru anul 2023;  preluarea și transmiterea unor bunuri și alte proiecte de decizii.

    De asemenea, în conformitate cu prevederile Codului Electoral, consilierii raionali au aprobat suspendarea din funcție a Președintelui raionului, dl Nicolae DUNAS, și a celor 3 vicepreședinți ai raionului, dna Elena DAUD, dna Tatiana SEREDENCO și dl Ruslan NEDOV pe perioada campaniei electorale.

    Pentru informații detaliate privind deciziile adoptate în cadrul ședințelor puteți accesa pagina oficială a Consiliului Raional Cahul www.cahul.md, rubrica Transparență decizională/Decizii adoptate și în Registrul de stat al actelor locale.

 

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.