Home Noutăți Consecințele calamităților în sectorul agricol din raionul Cahul

Consecințele calamităților în sectorul agricol din raionul Cahul

0
0
428

      Deficitul de precipitații și regimul termic ridicat, semnalat în decursul ultimilor luni, au provocat scăderea rezervelor de umezeală productivă în sol, iar ploile cu grindină, care au căzut pe alocuri, au cauzat producătorilor agricoli din raionul Cahul prejudicii esențiale.

      În acest context, Direcția economie și agricultură a Consiliului Raional Cahul a recepționat demersuri din partea autorităților publice locale de nivelul I, prin care se solicită evaluarea pugubelor cauzate de calamitățile naturale în sezonul agricol 2021-2022.

      Dând curs acestor solicitări, Comisia pentru examinarea pagubelor pricinuite în urrna calamităților naturale s-a deplasat la fața locului, a examinat și evaluat gradul de afectare a culturilor agricole, în urma cărora au fost întocmite actele de constatate a pagubelor.

      Până la moment suprafața culturilor afectate de calamitățile naturale în raionul Cahul constituie 27665 hectare. Valoarea pagubelor evaluate se estimează la suma de circa 358 milioane lei.

      Datele obținute în urma examinării pagubelor pricinuite în urma calamităților naturale au fost expediate Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare cu solicitarea de a acorda din bugetul de stat mijloace financiare pentru despăgubirea prejudiciilor cauzate producătorilor agricoli.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.