Home Noutăți Conferința regională ”Abordarea LEADER- pentru dezvoltarea durabilă a comunităților rurale”

Conferința regională ”Abordarea LEADER- pentru dezvoltarea durabilă a comunităților rurale”

0
0
2,335

La data de 12 decembrie 2017, Centrul CONTACT-Cahul a organizat în colaborare cu Asociația ”Pro Cooperare Regională”, Bălți, conferința regională ”Abordarea LEADER- pentru dezvoltarea durabilă a comunităților rurale”, care a avut loc în incinta Consiliului Raional Cahul. Conferința este parte a proiectului ”Dezvoltarea comunităților rurale prin prisma abordării LEADER și a grupurilor de acțiune locală”, implementat în regiunile de Sud și Nord ale Republicii Moldova, cu susținerea financiară a Fundației Elvețiene HEKS. Acest eveniment tinde să promoveze abordarea LEADER în localitățile regiunii de sud a Republicii Moldova (raioanele Cahul, Cantemir, Leova, Cimișlia și Basarabeasca).

La întrunire au participat dl Ion GROZA, președintele raionului Cahul, dna Silvia Strelciuc, director executiv Centrul CONTACT-Cahul, reprezentanți ai APL de nivelul I și II, ai instituțiilor publice, organizații neguvernamentale, sectorul privat al raioanelor din Sud, instituții implementatoare a abordării LEADER în diverse regiuni ale țării, donatori. De asemenea, au luat parte la acest atelier de lucru și reprezentanți, experți ai Grupurilor de Acțiune Locală (GAL) din România și din țară, care au fost deschiși să-și împărtășească experiența de lucru pe marginea subiectului discutat.

Astfel, au fost menționate etapele implementării abordării LEADER, viziunea și perspectivele dezvoltării programului LEADER în Moldova, experiența de implementare a abordării acestui instrument în regiunea de nord a țării. Au fost prezentate studii de caz și exemple a proiectelor de succes realizate de Grupuri de Acțiune Locală în implementarea programului LEADER, care au evidențiat necesitatea menținerii parteneriatului public-privat în crearea Grupurilor de Acțiune Locală, cât și parteneriatul inter-instituțional în promovarea abordării LEADER în sudul țării.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.