Home Noutăți Conferința pedagogilor din raionul Cahul – Împreună pentru o educație de calitate

Conferința pedagogilor din raionul Cahul – Împreună pentru o educație de calitate

0
5
2,908

La data de 8 septembrie 2018, Consiliul Raional Cahul a găzduit Conferința raională a pedagogilor cu genericul ”Împreună pentru o educație de calitate”, în cadrul căreia au participat președintele raionului Cahul, Ion Groza, dna Monica Babuc, Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, dna Elena Bacalu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, dl Valeriu Baban, șef interimar Direcția Generală Învățământ Cahul, cadre didactice și manageri ai instituțiilor educaționale din raionul Cahul, oaspeți din România și primarii localităților.

Domnul Valeriu Baban a prezentat raportul privind activitatea sistemului educațional din raion, menționând atât realizările și succesele obținute pe parcursul anului de studii 2017-2018, cât și provocările existente.

Președintele raionului Cahul, Ion Groza, și-a exprimat gratitudinea și respectul față de toți dascălii și le-a mulțumit pentru munca asiduă depusă în desfășurarea activității lor profesionale, pentru răbdare și perseverența cu care contribuie la dezvoltarea copiilor și a viitorului țării.

În discursul său, dna Monica Babuc, Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, a menționat cele mai esențiale măsuri întreprinse de Minister pentru îmbunătățirea sistemului educațional, cum ar fi reevaluarea și revizuirea curriculei școlare; aprobarea Metodologiei privind repartizarea timpului de muncă al personalului didactic din învățământul general; gratuitatea desfășurării cursurilor de formare continuă; majorarea indemnizației unice pentru tinerii specialiști, etc.

Autoritățile prezente la forum au felicitat cadrele didactice, urându-le multă sănătate, putere și răbdare  pentru a începe cu succes un nou an școlar. La finele conferinței participanții au aprobat proiectul de Rezoluție care constituie un suport normativ pentru organizarea unui proces educațional de calitate în noul an de studii 2018-2019.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.