Home Noutăți Conferința Națională a Consiliilor Raionale/Municipale de Tineret din Moldova „Impreună Pentru o Rețea Puternică”

Conferința Națională a Consiliilor Raionale/Municipale de Tineret din Moldova „Impreună Pentru o Rețea Puternică”

0
9
2,213

În perioada 15-16 decembrie 2018, la Cahul s-a desfășurat Conferința Națională ”Împreună Pentru o Rețea Puternică”, în cadrul căreia s-au convocat 22 de delegații ale Consiliilor Raionale/Municipale de Tineret din Republica Moldova. Evenimentul a fost organizat de către Serviciul Tineret și Sport, Centrul de Tineret și Consiliul raional al Tinerilor, cu suportul Rețelei Naționale a Consiliilor Locale din Moldova și al MinisteruluiEducației, Cuclturii și Cercetării.

În cadrul întrunirii au participat Ion GROZA, președintele raionului Cahul, Larisa MACARENCO, reprezentat principal al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al RM și Dumitru JURAVELI, Secretar General al RNCLTM, care au exprimat aprecieri față deactivitățile tinerilor, cât și speranța unei colaborări productive pe viitorprin implicarea lor.

„Sunteți cei în care ne punem speranța. Sunt multe domenii pentru care puteți fi soluții pentru o schimbare. Dacă nu acum, atunci când? Dacă nu voi,atunci cine? Aveți tot potențialul și susținerea autorităților. Vă doresccuraj, putere și dorință de implicare” a încurajat dl Ion GROZA, președintele raionului Cahul, tineriiprezenți la eveniment.

Conferința a avut ca obiective primordiale: raportarea activităților organizate din planul calendaristic al RNCLTM pentru anul 2018;raportarea acțiunilor/proiectelor organizate de către CR/MT pe parcursul anului2018; consolidarea structurilor de tineret din cadrul RNCLTM; planificarea șistabilirea indicatorilor pentru anul 2019.

Astfel, participanții au preluat multe cunoștințe încadrul unui trening de Leadership și Rugby, moderat de către Peter-VladIanusevici, fondatorul Academiei Nicolae Dumitrescu, au abordat în cadrul celor4 ateliere organizate, mai multe subiecte ce țin de dezvoltarea Rețelei.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.