Home Noutăți Condiții mai bune pentru mamele și nou-născuții din raionul Cahul. A fost inaugurată o secție a Centrului Perinatal

Condiții mai bune pentru mamele și nou-născuții din raionul Cahul. A fost inaugurată o secție a Centrului Perinatal

0
0
2,424

Viitoarele mame și nou-născuții din raionul Cahul vor beneficia de servicii de sănătate mai calitative, după ce a fost inaugurat, la 7 mai curent, etajul IV al Centrului Perinatal. Grație suportului Consiliului Raional de 2,8 mln lei, a fost posibilă reconstrucția capitală a acestei secții a Centrului.

Astfel a fost renovată rețeaua de canalizare pentru tot blocul perinatal – 4 nivele, au fost create camere pentru mame și nou-născuți dotate cu mobilier adecvat și grupuri sanitare, au fost instalate utilajele medicale necesare și echipament modern, sistemele de încălzire, rețelele electrice, uși noi, etc. Este de menționat faptul că au fost utilizate materiale de construcție inofensive, care vor spori securitatea pacienților și a personalului medical.

La evenimentul de inaugurare au participat Președintele Parlamentului, Andrian Candu, președintele raionului Cahul, Ion Groza, deputatul în Parlamentul RM, Elena Bacalu, vicepreședinții raionului Cahul, șeful IMSP Cahul, Oleg Creciun, șeful Centrului Perinatal, Vasile Rotaru, personalul medical, viitoare mame și alți oaspeți, care au apreciat înalt condițiile create pentru mame și nou-născuți.

”Copiii sunt prezentul și viitorul nostru, de aceea vrem să oferim mămicilor condiții decente pentru a da viață copiilor” a declarat președintele raionului, Ion Groza.

Anual la Centrul Perinatal se nasc, în medie, peste 1000 de copii și este a doua cea mai mare dintre maternitățile regionale din țară. Consiliul Raional Cahul a alocat surse pentru reparația altei secții a maternității – etajul III, care urmează a fi supusă reparației capitale pe parcursul acestui an.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.