Home Noutăți Concursul literar „La Izvoarele Înțelepciunii”, ediția a XXIX-a, dedicat vieții și creației scriitorului și dramaturgului Camil Petrescu

Concursul literar „La Izvoarele Înțelepciunii”, ediția a XXIX-a, dedicat vieții și creației scriitorului și dramaturgului Camil Petrescu

0
0
2,397

La 5 aprilie, concursul literar „La Izvoarele Înțelepciunii”, a adunat, la cea de-a XXIX-a ediție,  copiii pasionați de lectură pentru a-și demonstra cunoștințele din lumea cărților.

Acest concurs este consacrat parsonalităților din cultura și istoria națională și universală, fiecare ediție având ca temă viața și creația unei personalități. În acest an, a fost dedicat dramaturgului și romancierului Camil Petrescu, la 125 de ani de la naștere.

Astfel, 16 dintre cei mai buni elevi din municipiul și raionul Cahul și-au testat cunoștințele la etapa raională a acestui concurs, care a fost organizat de Direcția Generală Învățământ și Secția Cultură și s-a desfășurat în incinta bubliotecii raionale pentru copii „Grigore Vieru”.

Membrii juriului în prezența doamnei Svetlana Bulat, șef Secția Cultură, Ana Caraman, metodist Secția Cultură, Natalia Lupu, șef Biblioteca raională pentru copii „Grigore Vieru” și domnului Igor Turceac, Direcția Generală Învățământ, au desemnat câștigătorii concursului:

  • Locul I – Guglea Olga, Liceul Teoretic „Ioan Vodă”, municipiul Cahul
  • Locul II – Postolachi Nicoleta, Liceul Teoretic „Academicianul I.Bostan”, satul Brînza
  • Locul III – Iopdosopol Valentina, Liceul Teoretic „I.Ccreangă”, municipiul Cahul

Toți participanții au fost menționați cu diplome de participare și rechizite. Învingătorii au primit câte un set de cărți și urmează să se pregătească pentru etapa republicană a concursului care se va desfășura în luna mai la Chișinău, iar după aceea- în etapa finală- internațională la Iași, România.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.