Home Noutăți Computer tomograf și RMN la Cahul

Computer tomograf și RMN la Cahul

0
7
5,621

La 23 aprilie 2018, la Cahul a avut loc inaugurarea Centrului Medical „MedExpert” cu o gamă largă de servicii care vor fi oferite cetățenilor din sudul țării – investigații de înaltă performanță ca radioscopie digitală, radiografie digitală, ultrasonografie, ECO-CG, cel mai important fiind computerul tomograf și aparatul de rezonanță magnetică, echipamente mult așteptate de locuitorii raionului Cahul. Această realizare a fost posibilă grație colaborării Consiliului Raional Cahul și Companiei „Imunotehnomed” SRL, cât și deciziei consilierilor în realizarea respectivului beneficiu pentru cetățeni. Centrul medical se află în incinta Centrului de Sănătate Cahul (policlinica).

Astfel, aici vor putea fi efectuate o serie de investigații imagistice cu computerul tomograf din dotarea centrului medical, analize medicale de înaltă performanță în cadrul laboratorului  centrului, cât și consultații medicale. Investigațiile vor putea fi făcute în baza poliței de asigurare și trimiterile medicului de familie sau medicului specialist, cât și contracost, deservirea fiind efectuată de personal medical calificat.

Prezent la eveniment, dl președinte al raionului, Ion Groza, a evidențiat importanța și necesitatea acestui echipament medical pentru raionul Cahul, declarând: „Dotarea zonei de Sud cu tomograf, rezonanță magnetică și celelalte servicii constituie o investiție mai mult decât necesară și utilă care va asigura condiții optime actului medical și accesul cetățenilor la servicii de sănătate de calitate cât mai aproape de casă. Investițiile în sănătatea oamenilor reprezintă o prioritate pentru noi, cei puși în slujba cetățeanului. Având în vedere utilitatea incontestabilă a acestui echipament medical, avem convingerea că cetățenii vor avea cel mai mult de câștigat”.

De asemenea, la eveniment au participat dna Elena Bacalu, deputat în Parlamentul RM, vicepreședinții raionului, dl Vladimir Calmâc și dl Vlad Cășuneanu, directorii centrelor de sănătate din municipiul și raionul Cahul, Cantemir, dl Sergiu Rață, director SC „Imunotehnomed” SRL, dl Nicolae Dandiș, primarul municipiului Cahul, medici și cetățeni.

Computerul tomograf din dotarea centrului medical va genera beneficii multiple, contribuind la scurtarea semnificativă a duratei de scanare a pacientului şi vizualizând mult mai bine anumite tipuri de leziuni și starea organelor interne. Tomografia computerizată (CT) este metoda recomandată de primă intenţie în investigarea accidentelor vasculare cerebrale.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.