Home Modernizarea în sectorul AAC în raionul Cahul Comitetul director local al proiectului „Implementarea măsurilor de modernizare a serviciilor publice locale în sectorul aprovizionării cu apă și canalizare pentru raionul Cahul și orașul Vulcănești”

Comitetul director local al proiectului „Implementarea măsurilor de modernizare a serviciilor publice locale în sectorul aprovizionării cu apă și canalizare pentru raionul Cahul și orașul Vulcănești”

0
0
1,916

Comitetul director local (CDL) al proiectului Implementarea măsurilor de modernizare a serviciilor publice locale în sectorul aprovizionării cu apă și canalizare pentru raionul Cahul și orașul Vulcănești” s-a întrunit joi, 18 iulie a.c., în cadrul celei de-a VI-a ședințe. În cadrul întrunirii a fost prezentat raportul de progres al proiectului pentru trimestrul al II-lea actualizat și aprobat planul de implementare a proiectului pentru trimestrul al III-lea.

Membrii CDL au audiat raportul pentru trimestrul al II-lea al proiectului și totodată au lucrat în comun asupra planului de activități pentru trimestrul al III-lea, actualizând totodată planul de implementare a proiectului. În acest context, Victoria Ciobanu, managerul local al proiectului, s-a referit la principalele sarcini îndeplinite în decursul lunilor aprilie-iunie a.c. În cadrul evenimentului, membrii CDL au apreciat progresul general pe indicatorii de rezultat, și totodată au identificat soluții pentru diminuarea riscurilor ce pot tergiversa procesul de implementare a proiectului.

Reamintim că în cadrul proiectului se implementează un șir de măsuri investiționale cu scopul de a spori accesul cetățenilor din raionul Cahul și orașul Vulcănești la servicii îmbunătățite de aprovizionare cu apă și de canalizare și este drept continuarea implementării Planului de acțiuni din cadrul Strategiei de Dezvoltare Socio-Economică a raionului Cahul, 2018-2023, componenta: Servicii de aprovizionare cu apă și de canalizare.

Comitetul Director Local al proiectului a fost creat cu scopul de a monitoriza procesul de implementare a măsurilor investiționale în cadrul proiectului dat și servește în calitate de platformă pentru asigurarea unei bune cooperări între principalele părţi interesate în implementarea proiectului, în particular, și a politicii de dezvoltare regională, în general.

La ședință au fost prezenți reprezentanți ai Ministerului Agriculturii Dezvoltării Regionale și a Mediului, Dl Sergiu Tăbăcaru, Agenției de Dezvoltare Regională Sud, Dl Nicolae Cotruță, Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), Dna Christina Otto, manager de Proiect GIZ/MLPS, Dna Valentina Pleșca, Șefa unității de implementare a proiectelor II, componenta Abilitarea Cetățenilor, alături de Dnul Victor Gaină și de Dna Galina Ignat din cadrul Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC), precum și reprezentanții APL de nivelul I și II din raionul Cahul și or. Vulcănești, prestatorului de servicii AAC – SA ”Apă-Canal Cahul”, servicii desconcentrate din raion, beneficiari ai proiectului.

******************

Reiterăm, că proiectul Implementarea măsurilor de modernizare a serviciilor publice locale în sectorul aprovizionării cu apă și canalizare pentru raionul Cahul și orașul Vulcănești”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Uniunea Europeană, Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC). 

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Modernizarea în sectorul AAC în raionul Cahul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.