Home Noutăți Comisia Situații Excepționale a raionului Cahul s-a convocat în ședință extraordinară

Comisia Situații Excepționale a raionului Cahul s-a convocat în ședință extraordinară

0
0
425

     Astăzi, 7 februarie 2024, în privința situației epizootice la pesta porcină africană la mistreț și confirmarea maladiei la porc mistreț din fauna sălbatică, ce a fost găsit mort în zona de frontieră Cahul, în apropierea localității Zîrnești/Paicu, raionul Cahul, Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Cahul, s-a convocat în ședință extraordinară.

     În cadrul ședinței a fost prezentată informația cu privire la situația creată în legătură cu confirmarea maladiei la porc mistreț din fauna sălbatică, și a fost aprobat Planul de măsuri și restricții pentru eradicarea și prevenirea răspândirii pestei porcine africane pe teritoriul raionului Cahul.

     Având în vedere natura endemică a bolii în populațiile de porci domestici și sălbatici, a fost instituită carantină pe teritoriul raionului Cahul, pe o perioadă de 45 de zile, începând cu data de 7 februarie 2024.

     Hotărârea nr. 3 din 7 februarie 2024 a Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului Cahul și Planul măsurilor adoptate în cadrul ședinței de astăzi, pot fi consultate mai jos.

     Este esențial ca toți cetățenii să fie conștienți de importanța respectării restricțiilor și a măsurilor stabilite pentru a preveni extinderea focarelor de pesta porcină africană. Colaborarea activă dintre autorități și comunitate este crucială pentru limitarea riscului de transmitere a virusului și protejarea efectivelor porcine.

 

 

 

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.