Home Noutăți Comisia raională antiepizootică s-a întrunit în ședință

Comisia raională antiepizootică s-a întrunit în ședință

0
1
1,615

La 15 octombrie 2018, președintele raionului Cahul, Ion Groza, a convocat ședința comisiei raionale antiepizootice, în cadrul căreia vicepreședintele raionului, Vlad Cășuneanu, împreună cu reprezentanții organelor abilitate și primarii localităților din raion au prezentat informația privitor la cazurile noi de pestă porcină depistate în satul Zârnești.

În acest context, au fost puse în discuție măsurile realizate și cele ce urmează de întreprins pentru a preveni răspândirea focarului și prevenirea acestuia de a apărea în alte localități.

Președintele raionului, dl Ion Groza, a atenționat necesitatea realizării stricte a planului complex de măsuri pentru combaterea și eradicarea focarelor, reiterând responsabilitatea fiecărui membru al comisiei pentru executarea sarcinilor determinate și trasate.

În contextul apariției focarului de pestă porcină africană, ANSA prin structurile teritoriale de nivel raional monitorizează permanent situația epizootică pentru limitarea extinderii bolii și eradicarea ei.

Reamintim cetățenilor și proprietarilor de porcine importanța respectării cerințelor minime de biosecuritate stabilite pentru limitarea extinderii pestei porcine și eradicarea ei, și anume:

  1. Porcii nu trebuie hrăniți cu resturi alimentare!
  2. Schimbarea obligatorie a hainelor și a încălțămintei înainte de a intra în adăposturile animalelor!
  3. Anunțarea imediată a medicului veterinar în caz de sacrificare, îmbolnăvire sau moarte a unui porc din gospodărie!
  4. Porcii nu se lasă liberi, în afara adăpostului!

Solicităm respectuos cetățenilor să se abțină de la procurarea cărnii și a produselor din carne de porc de peste hotare (Ucraina, România) și introducerea acestora în țară.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.