Home Noutăți Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Cahul s-a întrunit în ședință

Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Cahul s-a întrunit în ședință

0
0
1,566

Astăzi, 02 aprilie 2021 președintele raionului Cahul, Dl Marcel Cenușa a convocat Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Cahul (CSE) privind evoluția situației epidemiologice a infecției COVID-19.
Au fost examinate mai multe propuneri în vederea executării Dispoziției nr.1 din 01aprilie 2021 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.
Astfel, s-a decis impunerea măsurilor urgente, care ar reduce contactul fizic și ar limita răspândirea virusului Covid-19 pe teritoriul raionului Cahul.
Pentru localitățile în care se atestă o incidența mai mare de 100 de cazuri COVID-19 la 100 mii populație, cu excepția grădinițelor, procesul educațional se va efectua la distanță.
La fel, conducătorii instituțiilor publice și privatevor atrage la serviciu până la 30% din personalul care este antrenat în activitatea de birou, restul angajaților urmează să muncească de la distanță sau vor stabili o ală modalitatea de lucru, astfel încât personalul să fie împărțit în grupe.
Agenția Servicii Publice va activa în baza programărilor prealabile cu respectarea strictă a măsurilor obligatorii de prevenire a infecției COVID-19.
În cazul în care o unitate economică va încălca regulamentele sanitare și măsurile de sănătate publică instituite prin deciziile CSE și/sau Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică activitatea acesteia va fi suspendată pe perioada stării de urgență.
CSE a interzis întreprinderilor prestatoare de servicii publice să sisteze furnizarea serviciilor, prin deconectarea locurilor de consum, sau să aplice penalități pe motiv de neachitare de către consumatorii casnici a facturilor de energie electrică, termică, telefonie fixă, gaze naturale sau apă potabilă consumată. Deconectarea de la utilități poate fi făcută doar în cazul în care este pusă în pericol viața și sănătatea oamenilor.
Restricțiile întră în vigoare începând cu 3 aprilie 2021.
Hotărârea Comisiei situații excepționale a raionului Cahul din 2 aprilie 2021 o găsiți pe adresa www.cahul.md.
Consiliul Raional Cahul vine cu un apel către toți locuitorii municipiului și raionului Cahul de a respecta măsurile de protecție împotriva COVID-19, de a fi responsabili și conștienți în această perioadă foarte complicată pentru întreaga societate.

       


Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.