Home Noutăți Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Cahul s-a convocat în ședință

Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Cahul s-a convocat în ședință

0
0
1,796

Astăzi, 22 octombrie, în sala de ședințe a Consiliului Raional Cahul s-a întrunit Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Cahul, convocată de președintele raionului, Ion Groza.

În cadrul ședinței a fost prezentată informația cu privire la situația creată în localitățile raionului Cahul în legătură cu focarele de pestă porcină africană, măsurile întreprinse pentru prevenirea răspândirii infecției și monitorizarea în teritoriul primăriei satului Giurgiulești și comunei Zîrnești. De asemenea, au fost examinate demersurile primarilor satelor afectate – Giurgiulești și Zîrnești –  cu privire la finanțarea activităților filtrelor sanitare de prevenire și lichidare a PPA, comisia dând aviz pozitiv solicitărilor.

Dl Ion Groza, președintele raionului, a reiterat necesaitatea tuturor serviciilor implicate să-și îndeplinească cu maximă responsabilitate și strictețe atribuțiile pentru a soluționa și eradica prezența acestei boli în regiune, cât și sa fie alături de cetățenii deținători de porcine și care se confruntă cu diverse obstacole în realizarea planului de acțiuni privind prevenirea și eradicarea PPA.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.