Home Noutăți Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Cahul s-a convocat în ședință

Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Cahul s-a convocat în ședință

0
0
610

     La solicitarea APL din satul Andrușul de Sus privind acordarea sprijinului financiar pentru expertizarea tehnică a clădirii gimnaziului ”Grigore Racoviță” din localitate, și anume clădirea claselor primare, la 27 decembrie 2023 Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Cahul s-a convocat în ședință.

     Situația excepțională a apărut în urma depistării de către inginerul de proiect în proiectul ”Eficiența Energetică în satele din Moldova” a stării avariate la acoperișul și podul clădirii ce depășesc cu mult valorile admisibile și prezintă pericol pentru copiii din zona afectată a clădirii. În urma deciziilor luate de Comisia Situații Excepționale Locale convocate, două clase de copii au fost evacuate și transferate în sălile de bibliotecă și de calculatoare disponibile pentru continuitatea procesului educativ. 

     Astfel, membrii Comisiei au luat act de informația cu privire la situația excepțională constatată și au aprobat alocarea surselor financiare din Fondul de rezervă aprobat pentru anul 2024 pentru efectuarea expertizei tehnice a clădirii Instituției Publice Gimnaziul ”G. Racoviță” din satul Andrușul de Sus, unde riscă să cadă tavanul din două încăperi. 

   

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.