Home Noutăți Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Cahul s-a convocat în ședință

Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Cahul s-a convocat în ședință

0
0
788

Conform ordinii de zi au fost discutate mai multe subiecte, dar temeiul principal al întrunirii a servit respectarea procedurilor de familirizare cu prevederile Dispozițiilor nr.5 din 02.03.2022 și nr.6 din 03.03.2022 ale Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova și ajustarea acestora la situația reală corespunzătoare din raza raionului Cahul. Aceste dispoziții vizează mai mult situația persoanelor refugiate din Ucraina pe teritoriul Republicii Moldova și are drept scop reglamentarea procesului de susținere ale acestora de către reprezentanții APL de pe teritoriul Republicii Moldova.

În cadrul ședinței dna Lilia Moraru, șef, Direcția generală asistență socială și protecția familiei a comunicat că la situația din 07.03.2022 în centrele de plasament temporare pentru refugiații din Ucraina au fost temporar cazate 751 persoane, din care 350 copii. Refugiațiilor le sunt asigurate trei mese pe zi. La fel a mai anunțat despre faptul că a fost creat centru provizoriu pentru refugiați de tip tabără la Giurgiulești-Galați, unde se va conlucra cu ANTA, administrația publică locală și cu voluntary pentru a asigura transferul cât mai eficient al refugiațiilor.

Dl Alexandru Hagioglo, șef IMSP Centrul de Sănătate Cahul a informat despre activitatea medicinii primare cu refugiații și anume:

Ø tratamentul gratuit de urgență;

Ø îndreptarea la consultații (în caz de necesitate);

Ø testarea gratis la COVID-19 și vaccinarea la solicitate a refugiaților cazați în centrele de plasament, etc.

Pe marginea celor discutate, a fost emisă Hotărârea nr.3 din 7 martie 2022 a Comisiei Situații Excepționale a raionului Cahul (se anexează).

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.