Home Covid 19 Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică: noi decizii pentru a preveni răspândirea COVID-19

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică: noi decizii pentru a preveni răspândirea COVID-19

0
0
705

În contextul creșterii numărului de cazuri de infectare cu COVID-19, membrii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) au decis declararea stării de urgență în sănătate publică la nivel național, începând cu 10 septembrie 2021 și până la 30 octombrie 2021.

CNESP a stabilit noi măsuri de sănătate publică pentru limitarea răspândirii infecției COVID-19 în cadrul evenimentelor publice desfășurate în aer liber, dar și a celor în spații închise.

Comisia a mai dispus ca autoritățile din domeniul ordinii publice și apărării naționale să intensifice acțiunile de monitorizare a respectării măsurilor de prevenire și control a infecției COVID-19, atât de către persoanele fizice, cât și juridice.

De asemenea, Agenția Națională de Transport Auto, de comun cu Ministerul Afacerilor Interne, vor spori controalele efectuate în transportul local, municipal/raional/interraional și internațional, în vederea supravegherii respectării măsurilor de sănătate publică.

În același timp, Agenția Națională pentru Sănătate Publică va fi responsabilă de elaborarea/reactualizarea în decurs de 5 zile a instrucțiunilor pentru activitatea în condiții de pandemie COVID-19 a unităților economice și sociale.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Distribuie articolul pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.