Home Noutăți Combaterea cazurilor de abuz, neglijare, exploatare, trafic al copiilor din instituțiile de învățământ general din raionul Cahul – pe agenda ședinței grupului de lucru

Combaterea cazurilor de abuz, neglijare, exploatare, trafic al copiilor din instituțiile de învățământ general din raionul Cahul – pe agenda ședinței grupului de lucru

0
0
405

     La 05 ianuarie, 2024, în incinta Consiliului raional Cahul, s-a organizat ședința grupului de lucru privind asigurarea intervențiilor pentru combaterea cazurilor de abuz, neglijare, exploatare, trafic (ANET) ale copiilor din instituțiile de învățământ general din municipiul și localitățile din raionul Cahul. 

     La această întrunire de importanță majoră al subiectului discutat au participat reprezentanți ai Consiliului Raional Cahul, Direcției Generale Învățământ Cahul, Inspectoratului de Poliție Cahul, directori de instituții educaționale din municipiu și raion, precum, ai Centrelor educaționale și alții. Scopul principal al întâlnirii a fost de a prezenta situația actuală privind cazurilor ANET și de a elabora și dezvolta un plan concret și eficient de acțiuni, cât și de a consolida intervențiile tuturor părților implicate și responsabile de desfășurarea procesului educațional într-un climat amiabil pentru a combate cazurile de abuz asupra copiilor.

     Analiza tendințelor îngrijorătoare și evoluția situației alarmante au oferit contextul necesar pentru discuțiile ulterioare pe marginea subiectului, care au vizat și colaborarea eficientă între instituțiile educaționale,  administrația publică locală de nivelul I și II  și forțele de ordine în lupta împotriva abuzului. 

     Participanții au discutat despre importanța unui program de educație și conștientizare, cu accent pe consecințele abuzului și modalitățile de prevenire. Implicarea părinților laolaltă cu școala a fost considerată esențială în aceste eforturi.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.