Home Noutăți Cheltuielile din domeniul educației – o provocare a anului 2022

Cheltuielile din domeniul educației – o provocare a anului 2022

0
0
1,238

La data de 15 martie a avut loc ședința comună a conducerii raionului Cahul și a consilierilor raionali, unde au participat și reprezentanții Direcției generale învățământ.

În cadrul ședinței a fost abordată problema optimizării sau raționalizării cheltuielilor publice în instituțiile de învățământ general din raionul Cahul. Problema menționată este provocată de creșterea prețurilor la serviciile de alimentare cu energie electrică și gaze naturale înregistrate de la începutul anului 2022.

Dl Valeriu Baban, șeful Direcției generale învățământ a prezentat o informație amplă despre cheltuielile cu care se confruntă instituțiile de învățământ general din raion.

Astfel, deficitul bugetar al fondului de salarizare, la momentul actual, constituie 11,0mln.lei și deficitul pentru resursele energetice este de cca 8,0mln. lei.

În final, s-a decis de a solicita Guvernului alocarea de surse financiare pentru funcționarea optimă a instituțiilor de învățământ general din raionul Cahul, și totodată, elaborarea unui mecanism unic de reorganizare a rețelei școlare din Republica Moldova.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.