Home Noutăți Ceremonie dedicată Zilei profesionale a salvatorilor și pompierilor din Republica Moldova

Ceremonie dedicată Zilei profesionale a salvatorilor și pompierilor din Republica Moldova

0
0
802

     Anual, la data de 5 aprilie, salvatorii şi pompierii din Republica Moldova marchează sărbătoarea profesională „Ziua Salvatorului”. În acest context, în incinta Direcției Situații Excepționale Cahul, a fost desfășurată ceremonia oficială dedicată omagierii angajaților direcției.

     La eveniment au participat Președintele raionului Cahul, dl Nicolae DUNAS,  Consulul general al României la Cahul, dna Anca CORFU, Primarul municipiului Cahul, dl Nicolae DANDIȘ,  Episcopul Basarabiei de Sud, Preasfințitul Părinte Veniamin.

     În mesajul său de felicitare, președintele raionului a adus mulțumiri salvatorilor și pompierilor pentru dedicarea și pasiunea față de munca și angajamentul de care dau dovadă, punându-și viața în pericol pentru a proteja și salva viețile altora.

     Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență sunt la datorie 24 de ore din 24, iar misiunea acestora este să salveze vieți, să prevină situațiile de risc, totodată să lichideze consecințele situațiilor excepționale. Conform IGSU, la moment în cadrul instituției activează peste 2000 de angajați. În acest an „Ziua Salvatorului” este marcată pentru al 16-lea an consecutiv.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.