Home Noutăți Ceremonia de înmânare a cheilor pentru beneficiarii de locuințe sociale din raionul Cahul

Ceremonia de înmânare a cheilor pentru beneficiarii de locuințe sociale din raionul Cahul

0
0
1,004

Vineri, 11iunie 2021, la Cahul a fost inaugurat un bloc locativ cu 32 de apartamente, locuințe sociale destinate tinerilor specialiști angajați în sectorul bugetar, familiilor cu venituri mici, familiilor cu mulți copii, inclusiv persoanelor cu nevoi speciale. 

La acest eveniment de o importanță majoră pentru raionul nostru au participat dl Ion Perju, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, dl Ghenadie Iurco, secretar de stat al MADRM, dna Elena Bacalu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, reprezentanți ai autorităților publice locale și ai Unității de Implementare a Proiectului, consilieri raionali și beneficiarii proiectului.

Marcel Cenușa, preşedintele raionului, a venit cu un mesaj către cei prezenți, menționând etapele implementării proiectului respectiv, importanța și necesitatea acestor locuințe sociale pentru beneficiarii din raionul Cahul. De asemenea, a adresat mulțumiri și aprecieri tuturor celor care au participat la realizarea acestui minunat proiect.

Ministrul Ion Perju a felicitat autoritățile locale și beneficiarii pentru finalizarea cu succes a proiectului și a menționat că autorităților publice locale își manifestă interesul de a extinde acest proiect, motivul fiind cererea sporită de apartamente sociale.

Totodată, ministrul a atras atenția că una din priorități importante constă în acordarea suportului tinerilor specialiști și crearea condițiilor necesare pentru ca aceștia să rămână în țară. Din acest considerent MADRM consideră necesară continuarea implementării proiectului de construcție a locuințelor sociale.

Cuvinte de felicitare și de recunoștință pentru munca realizată au avut și Elena Bacalu, deputat, Sergiu Drangoi, consilier raional, Iunona Lungul, manager de proiect.

După discursurile oficiale, a urmat înmânarea cheilor locatarilor, iar ulterior cu toții au vizitat apartamentele date în folosință.

Emoții pozitive, lacrimi de bucurie, fericire s-a putut citi pe chipurile celor 16 familii din raionul Cahul beneficiare ale locuințelor sociale.

Notă: Cele 32 de apartamente sociale au fost construite cu suportul financiar al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei. Costul total al proiectului constituie circa 920,0 mii euro, dintre care 35% este contribuția Consiliului Raional Cahul, ceea ce reprezintă 340,0 mii euro.

 

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.