Home Noutăți Cazurile de incendii din Lunca Prutului în vizorul autorităților

Cazurile de incendii din Lunca Prutului în vizorul autorităților

0
6
1,378

La 12 noiembrie 2018, Președintele raionului Cahul, dl Ion Groza, a convocat ședința operativă cu implicarea factorilor de resort, privind incendiile frecvente din Lunca Prutului, cauzele apariției lor, suprafețele acoperite, pagubele aduse mediului natural și găspodărillor private și de stat.

În acest context, s-au audiat rapoartele instituțiilor abilitate pentru lichidarea focarelor, s-au examinat cauzele apariției incendiilor, s-au constatat prejudiciile. De asemenea, a fost elaborat un plan de măsuri pentru prevenirea incendiilor, depistarea cauzelor și persoanelor care declanșează aceste incendii. Astfel, vor fi organizate grupe mobile ale instituțiilor de resort care vor cerceta și vor explica tuturor factorilor de decizii, agenților economici și persoanelor fizice care sunt măsurile, responsabilitățile fiecăruia în a curma aceste focare.

În acest sens, se solicită ca persoanele fizice, agenții economici, responsabili ai instituțiilor de stat să informeze în caz de incendii despre locurile apariției acestora, pentru ca serviciile speciale să poată  interveni la lichidarea lor. În caz de depistare a ilegalităților de incendiere intenționată, să informeze operativ organele de poliție.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.