Home Noutăți Campionatul Raional la Șah, Ediția 2023

Campionatul Raional la Șah, Ediția 2023

0
0
342

     La 22 octombrie 2023, în incinta Palatului de Cultură „Nicolae Botgros” din Municiul  Cahul, s-a desfășurat Campionatul Raional la Șah, ediția 2023, organizat de către Serviciul Tineret și Sport din cadrul Consiliului Raional Cahul. Competiția a avut ca obiectiv promovarea șahului, stimularea copiilor privind practicarea sistematică şi continuă a exerciţiului fizic-intelectual, perfecţionarea măiestriei sportive, obţinerea experienţei competiţionale, etc.

     Evenimentul a reunit participanți din toate categoriile de vârstă, fiind împărțiți în 4 grupe distincte, copii: fete/băieți 6-8 ani (U-8), 8-10 ani (U-10), 10-14 ani (U-14), juniori: fete/băieți și seniori. Competiția s-a desfășurat în sistem elvețian, respectând Regulile FIDE, cu un control de timp de 40 de minute pentru fiecare partidă.

     Cei mai buni jucători ai fiecărei categorii au fost premiați cu diplome de gradul corespunzător, medalii, trofee și cupe, demonstrând măiestrie și abilități remarcabile în acest sport. Învingătorii au fost determinați pe baza punctajelor acumulate, iar în cazul rezultatelor egale, au fost aplicate criterii suplimentare, cum ar fi coeficientul Buhgolț, coeficientul Bergher și progresul.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.