Home Noutăți Economic Campania de recoltare a cerealelor în raionul Cahul în 2017

Campania de recoltare a cerealelor în raionul Cahul în 2017

0
1
3,354

În partea de sud a țării, pe măsură ce lanurile de grâu au ajuns la maturitea de recoltare, combinele au și intrat în activitate. Ca urmare, campania de seceriș 2017 este în toi în raionul Cahul.

O parte din culturi au o stare bună, pe când altele chiar dacă au fost afectate de zăpada din luna aprilie, vânturile și ploile cu grindină, roada cerealierelor este satisfăcătoare, spun specialiștii.

Dl Ion GROZA, președintele raionului Cahul împreună cu dl Vlad CĂȘUNEANU, vicepreședintele raionului și dl Vladimir MOLDOVANU, specialist superior Direcția agricultură și dezvoltare economica, au efectuat vizite de lucru în teritoriu pentru a observa cum se desfășoară lucrările de recoltare a cerealelor și au luat cunoștință cu informația privitor la campania de recoltare a cerealelor.

Astfel, la grâul de toamnă recoltarea s-a efectuat pe 1200 ha din 16876 ha însămânțate, recolta medie estimându-se la 3,5 tone la ha. S-a recoltat 2589 ha de orz de toamnă de pe o suprafață de 4883 ha însămânțată, cu recolta medie de 3,2. Orzul de primăvară a fost stâns de pe o suprafață de 469 ha din 2143 ha însămânțate, recolta medie fiind de 2,2. Din 1765 ha de mazăre însămânțate s-au recoltat 1442 ha, media recoltei reprezentând 1,9 tone la ha. Campania de recoltare a rapiței s-a efectuat pe 2483 ha din 4715 ha însămânțate, cu media de 2,3.

Producătorii agricoli spun că sunt asigurați cu tehnica necesară, carburanți și echipament pentru a strânge roada. Unii agricultori au început deja realizarea cerealelor, alții păstrează cerealele în depozite bine pregătite și speră că prețul stabilit pentru cereale va fi în acest an unul pe măsura eforturilor depuse.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.