Home Noutăți Economic Campania de recoltare a cerealelor de grupa I, în raionul Cahul s-a încheiat

Campania de recoltare a cerealelor de grupa I, în raionul Cahul s-a încheiat

0
0
666

La data de 20 august 2021, în sala de ședințe a Consiliului Raional Cahul, cu ocazia finisării recoltării culturilor cerealiere de I grupă, s-a desfășurat întrunirea agricultorilor din cadrul Campaniei de recoltare „Secerișul 2021”, organizată de către Secția agricultură a Consiliului Raional Cahul.
La eveniment a fost present Dl Marcel CENUȘA, președintele raionului Cahul, care a venit cu un mesaj de felicităre cu prilejul finisării recoltării culturilor cerealiere de grupa I și le-a mulţumit conducătorilor, specialiştilor din domeniu, mecanizatorilor şi plugarilor pentru munca depusă.
Astfel, datorită muncii depuse de producătorii agricoli, aplicarea tehnologiilor avansate și utilizarea tehnicii performante,în perioada menționată a fost atins un record al roadei de cereale obținute la ha, comparativ cu anii precedenți, și anume:

· de pe suprafața de 20,5 mii ha s-au recoltat peste 92 mii tone grâu de toamnă, cu roada medie de 4,5 t/ha, media pe Republică fiind de 4,64 t/ha;
· de pe suprafața de 6034 ha s-au recoltat 26,2 mii tone/ 4,35 t/ha orz de toamnă, media pe Republică fiind de 4,19 t/ha;
· de pe suprafața de 1368 ha s-au recoltat 3762 tone, roada medie de 2,75 t/ha orz de primăvară, media pe Republică fiind de 3,49 t/ha;
· de pe suprafața de 955 hectare s-au recoltat 2,9 mii tone/3,0 t/ha mazăre, media pe Republică fiind de 2,71 t/ha;
· de pe suprafața de 3200 hectare s-u recoltat peste 9mii tone /3 t/ha de rapița, media pe Republică fiind de 2,73 t/ha.

În perioada Campaniei de recoltare, producătorii agricoli au întreprins toate măsurile necesare pentru pregătirea tehnicii agricole antrenate la recoltarea și transportarea producţiei, pregătirea depozitelor de cereale.
Astfel, recoltarea a avut loc fără întîrzieri, cu pierderi minime la toate cerealele, graţie profesionalismului celor antrenaţi în această Campanie.
În cadrul evenimentului, președintele raionului Cahul, Dl Marcel Cenușa, a acordat diplome de merit pentru producătorilor agricoli care au luat parte la Campania de recoltare a cerealelor de grupa I din raionul Cahul.

    

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.