Home Modernizarea în sectorul AAC în raionul Cahul Cahul a fost gazdă pentru delegația din raioanele Comrat și Vulcănești care au efectuat o vizită de studiu în scopul preluării bunelor practici în domeniul regionalizării serviciilor AAC

Cahul a fost gazdă pentru delegația din raioanele Comrat și Vulcănești care au efectuat o vizită de studiu în scopul preluării bunelor practici în domeniul regionalizării serviciilor AAC

0
0
1,490

La 28 noiembrie 2019, membrii Comisiei Regionale Sectoriale în domeniul Aprovizionării cu Apă și Canalizare (AAC) precum și toate părțile interesate din regiunea de dezvoltare UTA Găgăuzia au vizitat municipiul Cahul.

În cadrul vizitei de studiu au participat membrii Comisiei Regionale Sectoriale în domeniul Aprovizionării cu Apă și Canalizare (AAC), specialiști în domeniu AAC din UTA Găgăuzia, reprezentanți ai operatorilor de servicii din UTA Găgăuzia.

Scopul vizitei a fost de a studia experiența municipiului Cahul în domeniul regionalizării serviciilor de aprovizionare cu apă și de canalizare, precum și prioritățile pentru implementarea și gestionarea proiectelor în acest domeniu.

Programul vizitei de studiu a fost unul activ cu prezentarea experienței locale în domeniu. Astfel, participanții au vizitat compania Apă-Canal Cahul, unde participanții s-au familiarizat cu procesul de regionalizare a serviciilor de furnizare a apei în raionul Cahul, și anume cu pașii concreți în timpul procesului dat.

Directorul companiei Apă-Canal Cahul, Gheorghe Ghețivu, a evidențiat procesul de planificare, care este fundamental în sectorul aprovicionării cu apă și canalizarii, menționând „ procesul de combinație și modernizare a capacităților pe care le avem în acest moment, sub conducerea unui singur operator ne-a luat apropare 9 ani, nu este un proces atâ de ușor pe cât pare la prima vedere”.

De asemenea, managerul local de proiect, Victoria Ciobanu, a prezentat principalele proiecte de investiții implementate și in curs de implementare din raionul Cahul. Totodată au fost prezentate documentele strategice la nivel local, care au stabilit cadrul general de dezvoltare a serviciilor AAC pe termen mediu și lung.

Participanții în cadrul vizitei au reușit să facă schimb de opinii cu privire la prespectivele și problemele întâmpinate, care au precedat regionalizării serviciilor sectorului, după care au vizitat proiectele de investiții implementate, și anume, Stația de tratare a apei potabile din municipiul Cahul, apeductul magistral de aprovizionare cu apă Cahul- Lebedenco.

Vizita a fost organizată cu suportul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în cadrul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”.

****************

Această activitate a fost implementată în cadrul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și susținut financiar de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare.

Distribuie articolul pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.