Home Noutăți Cabinetul de miniștri la Cahul

Cabinetul de miniștri la Cahul

0
0
679

           Astăzi, 23 septembrie 2022, a avut loc ședința Guvernului în teritoriu, în cadrul căreia au fost examinate un șir de subiecte importante pentru locuitorii din sudul Republicii Moldova, dar și pentru întreaga țară.  

           După ședință au avut loc mai multe evenimente cu participarea dlui Nicolae DUNAS, Președintele raionului Cahul, dlui Ion GROZA, Deputat în Parlament, dlui Igor ȘEVCENCO, Șef al OT Cahul al Cancelariei de Stat, dlui Nicolae DANDIȘ, Primarul Municipiului Cahul, producătorilor agricoli din regiune, administratorilor unor întreprinderi din raion, antreprenori, etc.

           În sediul Consiliului Raional, dl Vladimir BOLEA, Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, s-a întâlnit cu agenți economici din agricultură, fiind abordate subiecte ce țin de realizările, problemele și provocările din sector, precum și potențialele soluții pentru diminuarea/lichidare acestora. Agricultorii au fost informați cu privire la politicile statului aferente sprijinirii și dezvoltării sectorului.

           Un alt eveniment important a fost „Campania de promovare pentru creșterea gradului de conștientizare cu privire la impactul programelor pentru IMM-uri care beneficiază de sprijin financiar din partea Uniunii Europene” pentru agenții economici din raionul Cahul. Programele ODA au un rol important în susținerea Antreprenoriatului prin proiectele finanțate de UE în susținerea antreprenorilor autohtoni cu potențial de  dezvoltare,  inclusiv a întreprinderilor mici și mijlocii. Acest eveniment a avut loc cu participarea Ministrului Economiei, dl Sergiu GAIBU, Ambasadorului Delegației Europene în R. Moldova, dl Jānis Mažeiks, Directorului adjunct al ODA, dl Marin Ghenciu.

           Totodată, Prim-ministra Natalia GAVRILIȚA a efectuat o vizită la Incubatorul de Afaceri Cahul. Șefa Executivului a făcut un tur prin sediul Incubatorului și a avut o întâlnire cu mediul de afaceri din Cahul, întreținând un dialog cu întrebări și răspunsuri ce țin de problemele cu care se confruntă antreprenorii și care ar putea fi căile de soluționare.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.