Home Noutăți Azilul pentru bătrâni din satul Moscovei – gata de a susține o bătrânețe frumoasă și liniștită

Azilul pentru bătrâni din satul Moscovei – gata de a susține o bătrânețe frumoasă și liniștită

0
8
5,328

Azi, 29 ianuarie 2018, a fost inaugurat noul Azil raional din satul Moscovei pentru persoane în vârstă și cu dizabilități. De azi înainte, bătrânii rezidenți și alții care vor fi plasați aici, vor avea parte de condiții de trai mult mai bune.

La eveniment au participat dl Ion Groza, președintele raionului, dna Elena Bacalu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, vicepreședinții raionului  Vladimir Calmîc, Vlad Cășuneanu și Sergiu Drangoi, reprezentanți ai Consiliului Raional, reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe, reprezentanți ai administrației publice locale și cetățeni din localitate.

În acest context, au fost adresate cuvinte de apreciere tuturor celor care au susținut și depus efort pentru deschiderea căminului. De asemenea, bătrânilor cazați li s-a urat o bătrânețe ușoară și liniștită în cadrul acestui azil. Pentru a crea ambianța de sărbătoare și a aduce zâmbet pe fețele beneficiarilor, a fost prezentat de către un grup de copii un program artistic.

Azilul de la Moscovei este unic după condițiile care sunt create pentru persoanele în etate și are o capacitate de 25 de locuri. Lucrările de renovare și utilare a instituției au costat circa 4,7 milioane lei și au fost finanțate integral de Consiliul Raional Cahul. Azilul este dotat cu mobilier și utilaj nou, grupuri sanitare moderne, adaptat cu balustrade pentru beneficiarii cu dificultăți în deplasare.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.