Home Noutăți Autoritățile administrației publice locale de nivelul I și II din raionul Cahul au participat în cadrul unui curs de instruire

Autoritățile administrației publice locale de nivelul I și II din raionul Cahul au participat în cadrul unui curs de instruire

0
0
1,408

La 15 ianuarie 2020, în incinta Consiliului Raional Cahul s-a desfășurat un curs de instruire a autorităților administrației publice locale de nivelul I și II, organizat de Cancelaria de Stat a Republicii Moldova.

În cadrul activității nominalizate au participat președintele raionului, Marcel Cenușa, vicepreședinții raionului, reprezentanții  Oficiului Teritorial Cahul al Cancelariei de Stat, șefii de direcții, primarii, secretarii din primăriile raionului.

În acest context, reprezentanții Cancelariei de Stat a Republicii Moldova, doamnele Tatiana Lapicus, Natalia Petcu și Cristina Aramă au prezentat subiecte ce țin de caracteristicile introductive ale Administrației Publice Locale, și anume: cadrul normativ relevant (competențe, funcții, roluri), transparența în procesul decizional, principii de buna guvernare, gestionarea patrimoniului, nivelele de coordonare cu APC și controlul administrativ.

De asemenea, au fost abordate aspecte ce țin de administrarea funcției publice și a funcționarilor publici în cadrul autorității publice, cum ar fi clasificarea funcțiilor publice, ocuparea funcției publice, evaluarea performanțelor, cât și elaborarea, aprobarea și modificarea statelor de personal.

Privitor la chestiunile abordate, primarii și cei prezenți în cadrul instruirii au înaintat întrebări la care au primit explicații și răspunsuri. De asemenea, reprezentanții Cancelariei de Stat a Republicii Moldova au oferit datele de contact pentru eventuale consultații sau elucidări ale aspectelor neânțelese de reprezentanții administrației publice locale de nivelul I și II din raion.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.