Home Noutăți Audieri publice pe marginea proiectului de buget al raionului Cahul pentru anul 2019

Audieri publice pe marginea proiectului de buget al raionului Cahul pentru anul 2019

0
4
1,547

La 3 decembrie curent, în incinta Consiliului Raional s-au desfășurat audierile publice privind proiectul bugetului raional pentru anul 2019. Au fost prezenți funcționari publici, conducători ai instituțiilor publice, consilieri raionali, reprezentanți ai societății civile.

Documentele pentru examinare au fost publicate preventiv pe pagina web a Consiliului Raional. Direcția generală finanțe a elaborat prezentarea bugetului raional pentru anul 2019 cu informația despre bugetul raional la venituri și cheltuieli, inclusiv dinamica cheltuielilor bugetului pe anii anteriori până în prezent și în viitor.

Dl Ion Groza, președintele raionului, a precizat: „În scopul creșterii eficienței și a transparenței în procesul de luare a deciziilor, pentru a asigura responsabilitatea în elaborarea bugetului raional, precum și pentru facilitarea conlucrării între subdiviziunile, instituțiile bugetare în cadrul Consiliului Raional, este necesară organizarea și desfășurarea prezentei audieri publice”.

Dl Constantin Hodenco, șeful Direcției generale finanțe, în discursul său s-a referit la veniturile bugetului, făcând comparația cu bugetul anului 2018, cât și la cheltuielile preconizate pentru anul 2019 la toate compartimentele bugetului.

Precum s-a menționat pe parcursul audierilor publice, în proiectul bugetului raionului Cahul pentru anul viitor se propune ca veniturile să constituie 261560,4 mii lei, cheltuielile urmând să fie în același volum, fără deficit sau excedent bugetar.

De asemenea, s-au expus și notat recomandările prezentate din partea societății civile pe marginea proiectului, urmând a fi luate în calcul și incluse în reflectarea acestuia.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.