Home Modernizarea în sectorul AAC în raionul Cahul Audieri publice a Planului de Acțiuni în domeniul aprovizionării cu apă și servicii de canalizare (AAC) a raionului Cahul pentru perioada 2018 – 2023

Audieri publice a Planului de Acțiuni în domeniul aprovizionării cu apă și servicii de canalizare (AAC) a raionului Cahul pentru perioada 2018 – 2023

0
0
1,833

Astăzi, 27 septembrie 2018, în  incinta Consiliului raional Cahul a avut loc evenimentul de Audiere Publică a proiectului de Plan de acțiuni în domeniul aprovizionării cu apă și servicii de canalizare (AAC) a raionului Cahul pentru perioada 2018-2023 din cadrul Strategiei de Dezvoltare Socio-Economică a raionului Cahul. La eveniment au fost prezenți, dl Calmîc Vladimir, vicepreședintele raionului Cahul, anagajați ai aparatului președintelui raionului, consilieri raionali, primari ai localităților raionului Cahul, reprezentanți ai serviciilor desconcentrate ale raionului, reprezentanți  ai societății civile,  mass media locală și ai Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei GIZ.

Scopul evenimentului a fost prezentarea și punerea în discuții a documentului strategic de planificare în sectorul de apă și canalizare, care va ghida activitatea raionului Cahul în domeniul AAC pe perioada 2018-2023, contribuind în final la sporirea accesului populației raionului la servicii calitative de apă și de canalizare.

Dl Vladimir Calmîc, vicepreședintele raionului a menționat că procesul de actualizare a Planului de Acțiuni a fost organizat la solicitarea Consiliului raional Cahul, cu suportul tehnic al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei GIZ, în cadrul  grupului de lucru pentru actualizarea Planului de Acțiuni privind alimentarea cu apă și canalizare a raionului Cahul pentru anii 2018 – 2023 instituit prin dispozitia presedintelui raionului Cahul nr. 57 – d din 06.03.2018. Acest grup este alcătuit din 31 persoane, reprezentanți  ai Consiliului raional – angajați ai aparatului președintelui, consilieri raionali, primari – reprezentanți ai celor 5 clustere de AAC din raionul Cahul, reprezentanți ai operatorului regional S.A. Apa Canal și ai serviciilor desconcentrate (Agenția ecologică, Centrul de Sănătate Publică, etc. ). Procesul de actualizare a fost coordonat de 2 experți angajați de GIZ – Dna Silvia Strelciuc, expert GIZ în planificarea strategică și Dl Vitalie Cernomoreț, expert tehnic GIZ.  Pentru actualizarea planului de acțiuni în perioada martie – august 2018 au fost organizate 9 ședințe de lucru, dintre care 4 ședințe cu Grupul de lucru sus menționat, iar 5 ședințe au fost desfășurate în teritoriu pe clustere, sub formă de focus grupuri.

În cadrul evenimentului, autoritățile publice locale de nivel I au venit cu un șir de propuneri pentru îmbunătățirea documentului, cu privire la activitățile de dezvoltare a măsurilor investiționale în modernizarea infrastructurii de apă în raion.  Documentul final, cu propunerile prezentate urmează a fi aprobat de către Consiliul raional Cahul. Termenul de recepționare a sugestiilor și propunerilor fiind stabilit pentru data de 4 octombrie curent.

Această activitate este realizată în cadrul proiectului  „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Uniunea Europeană, Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Modernizarea în sectorul AAC în raionul Cahul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.