Home Noutăți Economic Audierea publică a proiectului bugetului raionului Cahul pentru anul 2022

Audierea publică a proiectului bugetului raionului Cahul pentru anul 2022

0
0
748

La 9 decembrie anul curent, în incinta Consiliului Raional Cahul a avut loc audierea publică a proiectului privind bugetul raional pentru anul 2022. La audieri au participat conducerea raionului, consilieri raionali, primari, șefii direcțiilor și instituțiilor din subordinea Consiliului raional, reprezentanți ai Consiliului Raional de Participare Cahul și a organizațiilor neguvernamentale
din raion, mass-media, etc.

Consiliul Raional Cahul acordă o mare importanță transparenței procesului decizional iar elaborarea bugetului pentru anul 2022 este una din cele mai importante mecanisme pentru atingerea obiectivelor stabilite pentru anul viitor.

La fel, organizarea audierilor publice este oportunitatea de participare la elaborarea bugetului, atât a cetățenilor raionului cât și a societății civile, pas semnificativ pentru promovarea principiilor democratice.

Prezentarea proiectului bugetului raional Cahul pentru anul 2022 a fost realizată de către Constantin Hodenco, șeful Direcției generale finanțe și Valentina Smeșnoi, șef adjunct al Direcției. Prezentarea a conținut date despre parametrii bugetari: venituri, taxe, cheltuieli pe diferite categorii.

În cadrul audierilor au fost efectuate mai multe propuneri pe marginea bugetului pentru anul viitor, care urmează să fie examinate în cadrul comisiilor consultative de specialitate și respective la ședința ordinară a Consiliului Raional
Cahul.

Toate informațiile ce țin de bugetul raional pe anul 2022 (proiectul deciziei cu toate anexele, descrierea succintă a bugetului) sunt plasate pe site-ul Consiliului Raional Cahul: www.cahul.md/transparența decizională/proiecte de decizii și pot fi studiate de fiecare doritor.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.